top of page

Help, Mijn kind is bang voor honden!

Veel kinderen zijn bang voor honden. En dat is best begrijpelijk, want honden kunnen groot zi

Veel kinderen zijn bang voor honden. En dat is best begrijpelijk, want honden kunnen groot zijn, hard blaffen en ineens tegen je aan springen. Wel vervelend die hondenangst, want honden kom je vaak tegen op straat. Wordt jouw kind ook zo gestrest bij het zien van een hond?

 

Lees hier dan hoe jij je kind kunt helpen met zijn angst voor honden te overwinnen!

Best lastig als je kind bang is voor honden, want honden zijn overal. Nog lastiger wordt het als je kind niet meer durft te spelen bij een vriendje of vriendinnetje dat een hond heeft. Of wanneer je kind zonder oversteken de straat over rent als het een hond ziet lopen.

De angst dat ze hard blaffen en ineens tegen je aan springen. 

Mijn kind is ook zo bang!

Angst voor honden komt vaak voor bij kinderen en is een normale kinderangst tussen de vier en tien jaar. Op deze leeftijd hebben kinderen verschillende angsten (zoals angst voor onweer, monsters, bepaalde dieren) die meestal vanzelf overgaan. De angst voor honden neemt vaak na het tiende jaar af. Het kind heeft ervaren dat honden niet eng zijn en is zelf inmiddels groter dan de hond. Maar sommige kinderen blijven bang voor honden, zo bang zelfs dat het hen belemmert. Hoe reageert jouw kind als het een hond ziet?

Waar komt de angst voor honden vandaan?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van de angst van je kind:

 

  • Je kind heeft een nare ervaring gehad met een hond. Bijvoorbeeld dat een hond onverwachts tegen hem opsprong, hard blafte of beet.

  • Je kind is bang geworden door de angst van iemand anders. Bijvoorbeeld van een ouder die bang is voor honden of van een verhaal van iemand die gebeten is.

  • Soms is er geen duidelijke oorzaak. Het kan dat je kind gewoon wat sneller angstig is.

 

Wat kun je doen aan de hondenangst van je kind?

De enige manier waarop je kind minder bang wordt voor honden, is door positieve ervaringen te krijgen met honden. In kleine stapjes kan je kind leren om zich op zijn gemak te voelen in de buurt van een hond. 

Cursus Weerbaarheid & Zelfvertrouwen voor kinderen.

Special Dogs Care & Coaching organiseert cursussen voor kinderen van de leeftijd vanaf 6 tot en met 12 jaar. Deze cursus bestaat vooral uit praktijk les. In kleine stapjes leren de kinderen honden te vertrouwen. Ze geven zelf het tempo aan wat ze wel en niet willen of durven. Op ons gedragscentrum hebben wij iedere dag een zeer betrouwbare roedel  deze lieve honden helpen ons om de kinderen vertrouwd te laten raken met alle 4 voeters.

De kosten voor 5 lessen zijn €175,- euro 

 

Wil je meer informatie of je kind inschrijven voor de volgende cursus op

Woensdag of Vrijdag  vanaf 15.00u tot 16.00u

Vul dan het contact formulier 

bottom of page